October 24, 2019

PrecEng istraživačka skupina s Tehničkog fakulteta u Rijeci u finalu natječaja Moj ZABA start

Projekt “Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta” istraživačke skupine s Tehničkog fakulteta u Rijeci, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom te Medicinskim fakultetom u Rijeci, prijavljen na natječaj Zagrebačke bankeMoj ZABA Start“, odabran je od strane stručnog povjerenstva kao jedan od 10 finalista u kategoriji “Kultura i znanost“. U predmetnoj kategoriji prijavljeno je ukupno 209 projektnih prijava, dok je u svim kategorijama ukupno bilo 680 projektnih prijava od kojih je 30 ušlo u finale.

U projektnoj prijavi sudjeluju prof. dr. sc. Saša Zelenika, izv. prof. dr. sc. Kristijan Lenac, dr. sc. Ervin Kamenar, asistent Petar Gljušćić, i Tea Arrigoni s Tehničkog fakulteta u Rijeci te prof. dr. sc. Tea Schnurrer Luke Vrbanić sa Zavoda za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu KBC-a Rijeka i Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Ukupni fond potpora za kategoriju Kultura i znanost iznosi ukupno 330.000 kn odnosno 120.000 kn za prvu, 100.000 kn za drugu i 80.000 kn za treću nagradu prema odluci Komisije. Četvrta nagrada od 30.000 kn bit će dodijeljena prema odabiru javnosti putem javnog glasovanja na www.mojzabastart.hr.

“Moj Zaba Start kroz različite natječaje podupire najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na gospodarstvo i društvo. Pokrenut je 2013. godine te je do sada podržao ukupno 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja po ocjeni stručne komisije i prema odabiru javnosti. Dobitnici su inovativni start up-ovi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.”

http://www.mojzabastart.hr/home/

http://www.mojzabastart.hr/home/moj-zaba-start/o-projektu

http://www.mojzabastart.hr/home/tko-su-finalisti-ovogodisnjeg-natjecaja-moj-zaba-start4